A Hír Igaz, Michelisz a Hyundai-nál!

2018.01.30

írta: Biró Péter

forrás:index.hu
forrás:index.hu

A Boxkiállás visszatér téli álmából, méghozzá egy nem is akármilyen hírrel. A már napokkal ezelőtt napvilágot látott pletykák végére pont került, Michelisz Norbert szakított a gyári Honda istállóval, és 2018-tól, a WTCR Hyundai gyári csapatának pilótája lesz.

A múlt héten az olasz sajtóban napvilágot láttak olyan pletykák melyek szerint Michelisz Norbert feláll a Hondától, és az idei évtől a Hyundai gyári csapatának pilótája lesz. Most már tudjuk, ezek a pletykák igazak voltak. 
Michelisz Norbert a váltást azzal indokolta, hogy szüksége volt új impulzusokra és úgy érezte ehhez a legjobb lépés a csapatváltás volt. 

"Minden ember életében van olyan időszak, amikor egyszerűen azt érzi, hogy valamin változtatnia kell. Január első napjaiban gyorsultak fel az események, amikor kivételes helyzetbe kerültem: több ajánlat is ott hevert az asztalomon. 
A váltás okát saját magamban találtam meg: szeretném fenntartani azt a tüzet és motivációt, amit láthattatok rajtam az elmúlt szezon második felében, és úgy éreztem, ehhez most szükségem van a környezetváltozásra.
" -mondta Norbi.

Norbi döntését az is befolyásolta, hogy látta milyen erős autó a Hyundai i30. A 2017-es TCR szezonban, az utolsó két versenyhétvégén indultak, két legendás túraautó pilótával Gabriele Tarquini-vel valamint Alain Menu-vel a volánnál.
 Mindkét versenyhétvégén a Dél-Korea-i márka volt az egyik olyan autó a mezőnyben, akik referenciát jelentettek a mezőny számára. A futamokon sorra előzték az autókat, és beugróként bravúros eredményeket értek el.
Tarquini két futamgyőzelmet is aratott. 

forrás:index.hu
forrás:index.hu

Ma az is hivatalossá vált, hogy Michelisz csapattársa, Gabriele Tarquini lesz. Norbi és Gabriele már több alkalommal dolgoztak együtt a Honda kötelékein belül, legutóbb a tavalyi Ningbó-i WTCC versenyhétvégén, ahol Tarquini, Tiago Monteiro-t helyettesítette. 

Norbi több szempontból is előnyös helyzetben van, már csak olyan téren is, hogy ő már vezette az idei Honda Civic TCR-t is, és lesz majd viszonyítási alapja, hogy mennyivel különbözik az i30 a Civichez képest.
Egyes források szerint az új Civic a régebbi modellnél 9 tizeddel gyorsabb, szóval a februári,és márciusi tesztek során a Hyundai sem ülhet a babérjain. 

Michelisz márka váltásával még egy dolog is kérdésessé vált. MI lesz a M1RA Motorsport sorsa? Maradnak a Hondánál? Ők is Hyundai-ra váltanak?
Michelisz az index.hu-n vezetett blogjában úgy Írt, hogy továbbra sem biztos semmi a M1RA háza táján, és dolgoznak a WTCR-es M1RA-s projekten. 

Számomra még egy kérdés merül fel. Mi lesz Bári Gergővel, és Juhász Szabival? 
Ők maradnak a Honda kötelékében vagy Norbival együtt átigazolnak a Hyundaihoz? Ez azért nagyon lényeges kérdés, mert az már korábban is nagyon jól látszódott, hogy a Michelisz-Bári-Juhász trió nagyon jól,és eredményesen össze tud dolgozni, és parádés eredményekre képesek. 

forrás: facebook/michelisznorbert
forrás: facebook/michelisznorbert

Kíváncsian várjuk a folytatást, és bármilyen hírek napvilágot látnak, mi azonnal be fogunk róla számolni.