Michelisz Második Az Időmérőn

2017.11.17

foto: fiawtcc
foto: fiawtcc

írta: Biró Péter

Véget ért a WTCC időmérő edzése Makaón. A kvalifikációt 5 piros zászlós megszakítás tarkította.  A Q2-be mindösszesen csak 8 versenyzőnek volt értékelhető köre, mert a többiek mind balesetbe keveredtek. Michelisz Norbit a kényszerű megszakítások sem tudták kizökkenteni a ritmusából, mert zsinórban hatodszor van az első sorban időmérőn. 

A kvalifikáció első szakasza szinte rögtön egy piros zászlós megszakítással kezdődött, ahol az ex-Gyári Citroën pilóta Ma Qing Hua falnak csapta autóját a pálya középső szektorában.
A Q2-be Michelisznek a 3. hely megszerzésével simán meglett a továbbjutás, Chilton és Bennani mögött.

Érdekesség még a Q1-hez, hogy a Volvos, Nicky Catsburg bejutott ugyan a Q2-be, de mért kört ott nem bírt futni, mert még a kvali első felében összetörte autóját. Így a 12. helyen végzett az időmérőn ami azt is jelenti, hogy gyakorlatilag lemondhat a VB címről. 

A Q2 ismét egy piros zászlós megszakítással kezdődött. Girolami falnak ment, majd a mögötte autózó Bennani bele szaladt hátulról.
A marokkói autóját oltani is kellett, mert az ütközés következtében valami a motortérben lángra kapott. 
Michelisz Q2-es első körével ideiglenesen az élre állt, de közvetlenül mögötte autózó Huff meg is előzte. 
Nem sokkal a Q2 vége előtt John Filippi vágta falhoz autóját, ismét piros zászló következett. Két perccel a kvali középső részének a vége előtt mindösszesen négy versenyzőnek volt mért köre. 
A Q3-ba Michelisz a harmadik helyen jutott be Huff, és csapattársa Guerrieri mögött, továbbjutott még Bjork illetve Chilton. 

Az időmérő harmadik szakaszában Chilton kezdte meg a sort. 
A Citroënes 6 tizedet javított korábbi legjobbján.  Norbi 5 tizedet adott Chiltonnak, ezzel az élre állt. Micheliszt, Guerrieri követte aki a pálya utolsó szakaszában hibázott, őt még a svéd Bjork is megelőzte. 
Utolsónak Rob Huff következett aki "lesöpörte az asztalt".
Új pályacsúcsot autózott, 3 tizedet adott Norbinak és megszerezte a rajt elsőséget. Michelisz ezzel a második hellyel megszerezte zsinórban a hatodik időmérős első sorát, valamint két pontot hozott Bjorkon a VB pontversenyt illetően.
A futamok előtt a hátránya 14,5 pontra csökkent.
Folytatás holnap (szombaton) a 7 óra 10 perckor kezdődő Nyitó futammal.   


Q1 Végeredménye :

Q2 Végerdménye : 

Q3 Végeredménye :