DRÁMA AZ IDŐMÉRŐN! MICHELISZ CSAK A TIZENEGYEDIK !

2017.12.01

foto: fiawtcc
foto: fiawtcc

írta: Biró Péter

Nem úgy alakult a WTCC katari hétvégéjének időmérő edzése ahogyan a magyarok szerették volna. Michelisz Norbertnek a kvalifikáció második szakaszában fék problémái voltak, és végül 11. lett, amivel nem jutott tovább a Q3-ba sőt a fordított rajtrácsos rendszerből is kiesett ezáltal. 

Míg az időmérő első szakaszát simán - svéd riválisához képest 7 tizedes előnnyel - megnyerte, a Q2-ben fék hiba miatt a 11. helyen zárt Michelisz Norbert a gyári Honda istálló magyar pilótája. Norbi azt nyilatkozta miután kiszállt az autójából, hogy a 7-es 8-as kanyarban beállt a fékje, aminek kapcsán alig tudta irányítani autóját. Sajnálatos ez az eset hiszen Norbi óriási formában volt az egész hétvégén, az FP2-ben pályacsúcsot is autózott.

Michelisz nyilatkozata végén azt is hozzá tette, hogy a ma délután esedékes futamokon úgy fogja nyomni mint még soha és mindent bele fog adni, hogy ővé legyen a világbajnoki cím.

Az időmérőt Michelisz csapattársa Esteban Guerrieri nyerte, a volvos Catsburg, és a Citroënes Huff mögött, negyedik helyen Norbi riválisa, Thed Bjork végzett - ezzel további 2 ponttal növelte előnyét az összetettben-, ötödik helyen Yvan Muller zárt. 

Michelisz Norbi kapott egy külön díjat az időmérő edzés végén, Ő lett az idei évben az aki a legtöbb pole pozíciót szerezte, szám szerint hármat.

Folytatás ma 19 óra 15 perckor a Nyitó futammal! Élő TV-s közvetítés az M4 Sporton!

 

Q1 VÉGEREDMÉNYE: 

Q2 VÉGEREDMÉNYE:

Q3 VÉGEREDMÉNYE: