HUFF GYŐZÖTT, MICHELISZ MÁSODIK AZ ESŐS MAKAÓI FŐ FUTAMON

2017.11.19

foto: fiawtcc
foto: fiawtcc

írta: Biró Péter

Huff ismét a csúcsra ért Makaóban, Michelisz csökkentette hátrányát összetettben és már csak 6,5 pontra van az összetettet vezető svéd riválisa Thed Bjork mögött.  

Magyar idő szerint korántsem emberi időpontban hajnali 3 óra 30 perckor rajtolt a WTCC makaói Fő futama.
A versenyt a biztonsági autó mögött kezdte meg a mezőny, ami annak volt köszönhető, hogy vasárnapra eső áztatta az utcai pályát, ami száraz körülmények között is meglehetősen veszélyes. 

A szombati Nyitó futam után, a magyar szurkolók nem lehettek nyugodtak, hiszen Michelisz Norbi csúnyán összetörte autóját, és kérdéses volt, hogy 100 százalékosra meg tudják e csinálni szerelői gépet.
A JAS Motorsport szerelői helyi idő szerint reggel 6 óráig dolgoztak az autón, mire tökéletesre meg tudták csinálni, és végül fel tudott állni Norbi az őt megillető második rajtkockába. ( Norbi autójában többek között váltót, és segéd alvázkeretet is kellett cserélni.) 

A Fő Futam Rajtsorrendje: 
1. Huff                     11. Filippi
2. MICHELISZ        12. Catsburg
3. Chilton               13. Ehrlacher
4. Bjork                  14. SZABÓ
5. Guerrieri            15. NAGY
6. Gleason             16. Mak Ka Lok
7. Michigami           17. Po Wah Wong
8. Coronel              18. Ma
9. Bennani
10. Girolami

Biztonsági autós rajtot követően a 2. körtől megkezdődött a verseny.
A 3.körben Guerrieri tapadt Bjorkre és simán megelőzte a Mandarin kanyar előtti hosszú egyenesben. Az argentin ezzel feljött a 4. helyre. Ezután a verseny, egy unalmas vonatozásba fulladt, mindenki tartotta pozícióját nemigen volt előzés. 
A 3. és a 9. kör között semmi nem történt, a 9. körben ismét a gyári Honda argentin versenyzője Guerrieri villant. Ezúttal Chiltont előzte és feljött Norbi mögé a 3.helyre.

A 11. körre az élen autózó Rob Huff előnye majd 5 másodperc főlé nőtt, Norbival szemben. Ekkor már érezhető volt, hogy ez a győzelem meg lesz az angolnak. 

A verseny 13. azaz utolsó körében, ismét Guerrieri és Chilton szállították a showt. A hondás pilóta hibázott a pálya második szektorában amit Chilton kihasznált és meg tudta előzni riválisát.
 A citroenes pilóta ezzel vissza vette a harmadik helyet. 
A középmezőny végén is nagy csatározások zajlottak.
A Zengő Motorsport pilótája Szabó Zsolti harcolt - 2015-ös fejlesztésű Hondájával- , Nicky Catsburg ellen a 10. helyért. Szabónak sikerült megelőzni a volvós pilótát amivel feljött az 1 pontot érő 10. helyre.
 A fiatal magyar ezzel megszerezte élete első WTCC-s pontját. Catsburgot végül sokan megelőzték köztük a másik Zengős pilóta Nagy Dani is aki a 11. épphogy nem pontszerző helyen ért célba.

A futam leintéséig a mezőnyben nem történt további változás. 

A makaói Fő futamot Rob Huff nyerte (pályafutása során kilencedszer nyert futamot ezen a helyszínen, amivel rekorder),  másodikként Michelisz Norbert futott be ( aki a Fő futamok tekintetében zsinórban 6 verseny óta az első vagy a második helyen végez), harmadiknak pedig Tom Chilton futott be. 

Íme a teljes végeredmény: 

Michelisz ezzel a második hellyel 6,5 pontra közelítette meg riválisát Thed Bjorkot a bajnoki összetettben.

WTCC pontverseny állása Makaó után:

Ez azt jelenti, hogy a szezonzáró katari hétvégére (Noveber 30. - December 1. között kerül megrendezésre) minden nyitott maradt, ott fog eldőlni a világbajnoki cím sorsa. Nagyon szurkolunk a magyar pilótának, hogy megszerezze első világbajnoki címét.

Veled Vagyunk! Hajrá Norbi!